Boeken die mij hebben geinspireerd in mijn eigen ontwikkeling tot zover. Naast gebruikelijke methodieken en werkvormen, gebruik ik deze achtergrond, kennis, informatie in mijn coaching

 

Ik (k)en mijn ikken

Karin Burgman, Judith Budde, Berry Collewijn
In dit boek wordt je uitgenodigd om eens op een andere manier naar jezelf te kijken en  jezelf te beschouwen als een presoon die niet uit 1 maar uit meerdere ikken bestaat. Je hebt verschillende kanten van jezelf die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken. Ze houden er verschillende gewoonten op na en hebben andere gevoelens en gedachten. Het is leuk en leerzaam, krijgt inzicht in je eigen gedrag en waarom dat soms ineffectief is. En je ontdekt hoe je dit kunt ombuigen. Geschreven voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen.

Theorie U

Otto Scharmer

Dit boek gaat over persoonlijk leiderschap, met als kernvraag: hoe kan ik als mens een eigen bijdrage leveren aan de maatschappij, die tegelijkertijd aansluit bij wat de omgeving echt nodig heeft?

Waar en hoe we onze aandacht inzetten is de sleutel tot wat we creëren.  Onze blinde vlek is hetgeen ons weerhoudt om in het NU te zijn; een plek in ons innerlijk waaruit we handelen.

Het boek helpt ons om bewust te worden van deze blinde vlek. Door het U- proces te doorlopen leren we in contact te komen met onszelf; presencing genoemd. 

 

Het nieuwe managementboek, wat uitgaat van de toekomst en wat zich NU manifesteert en niet vanuit het verleden.

 

Kracht van kwetsbaarheid

Brene Brown


" wat betekent het om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme" .


Brene Brown, stelt dat kwetsbaarheid geen teken van zwakte is, maar juist de weg naar moed, betrokkenheid en betekenisvolle verbinding. Het boek moedigt je aan om perfectionisme te laten varen, 

kwetsbaarheid te omarmen en uitdagingen aan te gaan. Het is niet makkelijk om risico's te nemen zonder dat succes gegarandeerd is, maar het is wel de moeite waard.......

 

Denk maar eens aan de momenten waarin je kwetsbaar bent, bijvoorbeeld; een onpopulaire mening uiten, voor jezelf opkomen, hulp vragen, nee zeggen, eigen bedrijf beginnen, iets nieuws proberen, ontslagen worden, werknemers ontslaan, iets schrijven of een kunstwerk maken, ergens in geloven.

En dit alles klinkt niet zwak, maar juist als waarheid en voelt aan als moed, ondanks dat het niet altijd gemakkelijk is.


De coach approach

Bart van Baarsen, Niko Stammes, Anne Kooij, Henk de Koning

 

Dit boek is een filosofie, een manier van kijken en een benaderingswijze voor het ontwikkelen en veranderen van mensen in organisaties. Veranderingsmodellen en methoden worden in een kader geplaatst.Het boek bestaat uit 3 delen; principes van veranderen van mens en organisatie, deel 2 voor HRM, leiderschap en verandermanagers en casuistiek, deel 3 is een bundel van thema's die nu relevant zijn of veel besproken worden in organisaties. Denk aan talentontwikkeling, waardenmanagement, breinleren, systeemdynamiek en mindfulness.


Hoe word ik ECHT (rijk)

Karen Walthuis


We leven in een wereld die voortdurend en snel verandert. De eerste menselijke neiging is dan om krampachtig vast te houden aan dat wat was of leek te zijn. Vele mensen zoeken grip via een Geloof, Geld, Geweld en Getallen. Hun Geluk bij een God, een Goeroe, een Geliefde en in de geborgenheid van het Gezin. Als je maar streeft naar meer, beter en groter, dan ben je geslaagd in het leven. De vraag is of deze blik naar buiten leidt tot een ten volle geleefd leven of dat ware rijkdom toch ergens anders in schuilt.

 

Doeners, makers, managers en leiders: is het nu jowu tijd om eens stil te staan bij jezelf en bij waar je zo druk mee bent? Heb je het lef om in de lachspiegel te kijken? Ben je toe aan een praktische manier om zelfkennis te ontwikkelen? WIl je gemakkelijker bereiken wat je echt wilt?

 

Word een HELD

Bas Kodden


"meer bevlogenheid voor jezelf en je organisatie".

 

Uit onderzoek blijkt dat 88 procent van de Nederlandse werkenden niet bevlogen is. Een enorme verspilling van talent en energie. In dit boek schetst Bak Kodden aan de hand van praktisch toepasbare managementtheorien, persoonlijke belevenissen en ontmoetingen met uiterst bevlogen helden, een stappenplan op weg naar meer bevlogenheid op het werk.

 

Dit boek helpt je om een HELD te worden. Hoog Energieke Leidingnemende Doener. Voor iedereen die op zoek is naar nieuwe energie, passie en bevlogenheid en voor leidinggevenden die hun organisatie vanuit een positieve flow willen laten groeien


 

Ongewoon gesprek met GOD

Neale Donald Walsh

 

De auteur beschrijft in dit boek de goede gesprekken die hij rechtstreeks met God gehad heeft. Ze gaan over de mens, over goed en kwaad, over werk, over liefde, over de zin van het leven. God blijkt een intelligente, kritische en humoristische waarnemer van het leven op aarde. Zijn bemoedigende boodschap is dat de mens vooral de schepper moet zijn van zijn eigen leven.  Het is een verrassend, oneerbiedig maar absoluut meeslepend boek. Het bevat de wijsheid van alle tijden voor iedereen die wil luisteren.