Jeanette is in haar coaching open in de begeleiding, geeft ruimte aan de ontwikkeling/zelfontdekking waar mogelijk én is stevig in het coachen wanneer dit nodig was.

Door deze open en warme coachende wijze wordt je op een punt gebracht waar je vanuit jezelf vragen stelt en als "vanzelfsprekend" ook het antwoord geeft.

Juist door dit gevoel dat een antwoord niet opgelegd wordt als opdracht of suggestie vanuit de coach maar juist vanuit je eigen gedachte en houding komt, geeft een hoge mate van voldoening. 
Dit was vervolgens voor mij een geweldig motivatie punt om het vervolgtraject op een voor mij praktisch toepasbare wijze, vorm en inhoud te geven.

Een coaching traject van Jeanette Kok van EQUESS kan ik daardoor sterk aanbevelen!

Albert Eppink, ZZP' er LOFHRM


Ik was verbaast dat je het nodig is dat je eerst jezelf goed leert kennen en aan de hand daarvan kan bekijken wat er nu echt bij je past. De leerzame gespreken, waarbij ik regelmatig een spiegel voor gehouden kreeg hebben me erg aangesproken. We hebben afgelopen jaar heel wat heftige ochtenden met elkaar meegemaakt, maar het is me het zeker waard geweest als ik zie waar ik nu sta in het leven en hoeveel het me heeft gebracht. Alle investering is echt de moeite waard geweest. 

Het meest prettige vond ik dat je openstond voor mijn eigen inbreng met situaties uit de praktijk. Momenten waarin je jezelf tegenkomt, vastloopt of de voorbereiding op belangrijke gesprekken, het was allemaal mogelijk. 

Bij binnenkomst was er altijd het luisterend oor. Je liet mij soms letterlijk uitrazen, voordat je kwam met jouw visie op de situatie. Daarmee hield je mij een spiegel voor op mijn eigen gedrag, je koppelde daar dan weer passende theorie aan waardoor ik anders naar de situatie of een gesprek leerde kijken.

Berdien Kasperink, Leerkracht scholengemeenschap de Meent.

 

Ik ben mij bewust geworden van mijn snelle oordeelsvorming t.a.v. zaken en personen. Deze zijn meestal niet op feiten gebaseerd maar op aannames van mijzelf. Leren doorvragen aan de ander hoe hij/zij tot zijn meningsvorming is gekomen. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Niet alles hoeft perfect te zijn. “Perfectionisme is voor lafaards”. De manier waarop Jeanette mij een schop onder mijn achterste gaf sprak mij erg aan; zaken leren inzien, de gevolgen leren onderkennen van mijn gedrag. We zijn een paar keer in het bos wezen wandelen, dat is een prettige manier van communiceren, leren en coachen. Je raakte mij regelmatig met een tekening (o.a. dramadriehoek), een tekst of een foto. 

Yvonne Hermans, Controller Horizon Flevoland

 

Ik heb veel duidelijkheid gekregen over hoe ik zelf in elkaar zit, hoe anderen in elkaar zitten en hoe daarmee om te gaan. Ik kan nu beter omgaan met stress-situaties. Wat me aansprak was de afwisseling van wandelen en gesprekken op kantoor. De gesprekken waren confronterend, waarbij Jeanette goed luistert, heerlijk rustig is, niet veel zegt en als ze wat zegt is het ook RAAK. Ik kan het iedereen aanraden.

Vera, Directiesecretaresse (wegens privacyredenen deels anoniem)

 

Jeanette is een uitstekende coach die je vooral zelf laat nadenken, ze weet de juiste snaren te raken om dit bij jou op te roepen. Ook de frequentie en wat wel/niet te doen gaat volledig in overleg met de gecoachte, ook hier weet ze door de juiste vragen te stellen jou in de juiste richting “ te duwen”. 

Xander Heyden, Clientmanager MTH accountants en adviseurs

 

Ik ben verrast in het gesprek.. Ik heb mij kwetsbaar opgesteld, al ging dat niet van harte. 

Maar als iemand de sleutelvragen stelt, dan gun ik een eerlijk antwoord. Jeanette is dat vertrouwen waard. Ik heb het gezien in de praktijk en vind het prachtig. Zij is Equess en voor degene die niet weten wat dat betekent?... Ik wist het ook niet.... 

Dennis Wilkens, Eigenaar Wilkens & Partners

 

Ga eerst het gesprek onbevangen aan en kijk daarna pas naar haar website. Dan krijg je een glimlach van.Erg sterk

Ik startte het traject met enige sepsis tav coaches in het algemeen. Had echter vertrouwen in de kunde van deze coach en het uiteindelijke resultaat. Sommige sessies waren bijzonder intensief, maar een motivator. Blijkbaar gebeurde er iets, zonder moeite geen resultaat. Toont grote betrokkenheid, wat mij zeer hielp in het veranderingsproces. Blijft down to Earth, concreet, praktisch. Graaft niet om het graven.

Jan Klaver, Eigenaar Lutra Milieusystemen

 

Wat mij aansprak was erachter te komen hoe ik zelf in elkaar zat, hoe ik dacht. Doordat ik dat nu weet, denk ik anders na, waar ik in de praktijk voordeel uit kan halen.

Robert, Manager

 

Zij heeft mij geholpen een goed doordacht strategisch personeelsbeleid te formuleren door mij steeds op een objectieve manier kritisch de spiegel voor te houden. Ook heeft Jeanette mij gevoed met relevante literatuur zodat ik mij verder kon verdiepen. Dit heeft bij mij meer dan eens tot betere inzichten geleid ook ten aanzien van mijn rol als leidinggevende.

In lastige situaties heeft Jeanette ons geholpen door vanuit haar oprechte betrokkenheid goed door te vragen zodat wij tot de kern kwamen en ons de juiste hulp konden bieden. Jeanette heeft ook een aantal van onze medewerkers gecoacht. Inmiddels hebben we een goed en swingend team waar ik trots op ben.

Aswin Frenay, Partner en vestigingsdirecteur Lelystad, MTH